Ciorba de burta

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 28 Noi 2011 | 7866 vizualizari

 

Ador aceasta ciorba, insa este pentru prima oara cand o pregatesc, deoarece sotului meu nu-i place, iar daca eu aveam pofta o papam si la restaurant :d cel mai usor mod :))) Mi-am luat inima in dinti si am preparat-o si adaptat-o dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata burta de porc am avut eu
  • 1 bucata carne de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • ardei rosu
  • leustean
  • sare
  • otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 cutie smantana - 400 g
  • 1 capatana usturoi pentru mujdei
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata cu sare grunjoasa pana se albeste, iar la sfarsit se clateste cu otet. Se pune la fiert impreuna cu carnea taiata cubulete, luam spuma care se formeaza, apoi scoatem burta si o taiem fasii, dupa care punem fasiile din nou peste zeama, adaugam apoi ceapa intreaga si ardeiul taiat cubulete sau feliute subtiri si lasam sa fiarba impreuna.

Cand ciorba este aproape gata, dam morcovul pe razatoarea mica, il calim in 2 linguri de ulei, dupa care il adaugam in ciorba si mai lasam putin pe foc. Adaugam mujdeiul facut din capatana de usturoi putina sare si o lingura de apa. Amestecam galbenusurile cu smantana, peste care vom pune un polonic de ciorba pentru a se incalzii si amestecam bine. Turnam amestecul de smantana in ciorba, amestecand pentru a nu se branzi. Potrivim dupa gust cu sare si otet. La sfarsit asezonam cu leustean.

Se serveste fiebinte cu ardei iute si cu smantana cine mai doreste in plus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

29.11.2011, 12:37

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 14:07

place

liviutza 1

30.12.2011, 16:46

mmm ciorba mea preferata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta